Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

El govern espanyol entrega a última hora la documentació sobre el ‘Catalangate’ que la justícia catalana sol·licitava

|

- Publicitat -

El govern espanyol s’ha fet esperar, però finalment, tot i que a última hora, ha entregat la documentació classificada sobre l’espionatge a Pere Aragonès, la qual el jutge de Barcelona que investiga el cas va reclamar mesos enrere. Segons ha avançat ‘El Nacional’, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat que el jutjat barceloní que investiga el ‘Catalangate’ ha rebut la documentació, desclassificada fa pocs dies.

El termini per a complir amb la sol·licitud de la justícia acabava aquesta setmana, però fins aquest dijous, no semblava que el govern del PSOE tingués el mínim interès a desclassificar la informació. De fet, el Consell de Ministres va desclassificar parcialment les interlocutòries judicials que autoritzaven l’espionatge del mòbil d’Aragonès quan era vicepresident amb el programari ‘Pegasus’ per part del CNI, però només va enviar al magistrat instructor l’ordre de desclassificació, no pas la documentació desclassificada, tal com reclamava el jutge.

Publicitat

Ara, el govern espanyol ha fet marxa enrere i, finalment, ha decidit entregar tota la documentació, ara ja desclassificada, només un dia abans de la declaració com a investigada de l’exdirectora del CNI Paz Esteban per aquest cas, per a la qual el magistrat volia tenir tota la informació disponible.

Et pot interessar  Aragonès reivindica la República proclamada per Macià "per passar de ser súbdits a ciutadans de ple dret"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut