Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

El Govern es rendeix i descarta presentar candidatura als propers Jocs d’Hivern

La consellera de la Presidència lamenta que Catalunya "no té possibilitats" d'acollir els Jocs d'Hivern

|

- Publicitat -

L’executiu català s’ha donat del tot per vençut pel que fa a acollir els Jocs Olímpics d’Hivern. Després que el mateix Govern reconegués que el canvi climàtic i la sequera que afecta tot el territori fan molt “difícil” la celebració dels Jocs Olímpics d’Hivern “en unes latituds com les de Catalunya”, la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, afirma ara que descarten presentar una candidatura també a les properes eleccions dels JJOO.

La titular del departament responsable d’Esports ha argumentat que el Comitè Olímpic Internacional (COI) ja ha atorgat les dues properes edicions dels JJOO a altres seus, de manera que “no hi ha possibilitats” que les pugui acollir Catalunya. Tot apunta que el 2030 la cita podria fer-se als Alps francesos, i el 2034 a Salt Lake City, als Estats Units d’Amèrica.

Publicitat

Pel que fa a l’actual candidatura per a acollir els Jocs d’Hivern, Vilagrà va recordar el passat 30 de desembre que la candidatura en solitari va formalitzar-se el mes de juliol de 2022 i que, des de llavors, ni el COE no s’ha pronunciat al respecte, ni l’executiu català ha fet cap més moviment.

Et pot interessar  La Plataforma Stop JJOO veu com una "victòria de la lluita popular" que el Govern descarti els Jocs d'Hivern
Publicitat

Opinió

Minut a Minut