Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El Govern es mostra favorable a sumar Ucraïna a la UE davant “l’imperialisme” de Putin

|

- Publicitat -

La consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, ha donat suport a la possibilitat de sumar Ucraïna a la Unió Europea (UE). En el marc del ple del Parlament, la consellera també a expressat el suport de l’executiu a la diplomàcia i a les sancions contra Rússia. Davant del cònsol d’Ucraïna, Artem Vorobyov, present a l’hemicicle, Alsina ha carregat contra “l’imperialisme” i el “tarannà autoritari” del president rus, Vladímir Putin, que “nega a Ucraïna el seu dret a existir”. Així mateix, la consellera ha lloat que milions de persones amb una “resiliència admirable” defensi els valors europeus. “Tots junts diem Slava Ukraini”, ha conclòs citant el lema ‘Glòria a Ucraïna’.

Per la seva banda, la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, també al ple del Parlament, ha lamentat la “crisi humanitària terrible sense precedents en el marc de la UE” que s’està vivint arran de l’atac de Rússia. I ha defensat que ja fa dues setmanes que el Govern va començar a preparar l’acollida d’emergència. Una acollida que, segons ha considerat, “no ha de funcionar de manera centralitzada”. I ha explicat que la major part de les persones refugiades que han arribat a Catalunya són dones i criatures acollides bàsicament a casa de familiars i coneguts.

Publicitat

La consellera també ha dit que es farà una línia específica de subvencions per a entitats catalanes que treballen a Ucraïna. I ha demanat que la solidaritat es canalitzi a través de les entitats especialitzades amb aportacions econòmiques.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut