Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El Govern es fa seves les reinvidicacions dels manifestants però insta a posicionar-se: “Per millorar serveis públics cal prendre partit”

|

- Publicitat -

La vaga de metges i infermeres, la del personal docent, i l’aturada dels taxistes, marquen la jornada d’aquest dimecres, 25 de gener, així com la sessió de control del ple del Parlament de Catalunya. El sector sanitari i l’educatiu reclamen defensar els serveis públics, revertir les retallades aplicades anys enrere, i millorar els sous i les jornades laborals, entre altres. Reclames que el Govern assegura que es fa seves, tal com ha manifestat la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, a la sessió d’aquest matí, però que per poder fer realitat cal “prendre partit”, segons ha apuntat, tot demanant als grups parlamentaris que facin un pas endavant per aprovar els pressupostos.

Vilagrà ha instat els grups a prendre partit de cara els comptes d’aquest any després de protagonitzar un tens moment amb la diputada de la CUP Dolors Sabater. L’anticapitalista ha fet costat a les mobilitzacions al carrer “per reclamar drets” i ha lamentat que als pressupostos no hi hagi la “revolució social” que el Govern havia promès. Segons Sabater, el Govern no dona un “pla específic” per rescatar els serveis públics i critica que es continuï apostant per un model de privatització que “converteix en negoci els drets de tothom”.

Publicitat

La consellera Laura Vilagrà, ha assegurat que cal “reforçar els serveis públics”, però apuntant que per fer-ho és necessari aprovar els pressupostos i, per tant, prendre partit. “Per millorar els serveis públics cal prendre partit. Per no tenir pressupostos, no podrem aplicar el 2,5% de l’increment salarial a la nòmina del gener. Per tant, prengui partit”, li ha replicat Vilagrà. La titular de Presidència també ha defensat l’actuació del Govern, recordant que l’executiu està revertint les retallades en els 2 anys que porta de legislatura, posant com a exemples que els pressupostos del 2023 preveuen 1.300 milions d’euros addicionals per a salut i educació, així com 25 milions per a violència masclista i 30 més per a salut mental.

Et pot interessar  Vilagrà, sobre les piscines: "Nosaltres no podem dir als ajuntaments quins han de ser els seus refugis climàtics"

Per la seva banda, la consellera Natàlia Mas ha dit que fa setmanes que el Govern “està en condicions” de portar els pressupostos del 2023 al Parlament. Uns comptes que, segons ha destacat, “no pertanyen a ningú perquè són de la gent. “Fem política, transaccionem, aixequem la mirada i pensem en el bé comú”, ha conclòs.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut