Dimecres, 26 de gener de 2022 - Edició 1280
La República

El Govern es compromet a aprovar els pressupostos al Consell Executiu a principis de novembre

En resposta al PSC, el conseller Giró assegura que ERC i Junts han estat d’acord “des del primer dia” en els comptes

Agències 06/10/2021
Els consellers Jaume Giró i Roger Torrent, durant el ple al Parlament del 6 d'octubre de 2021 (Horitzontal)

El Govern preveu aprovar els pressupostos de la Generalitat al Consell Executiu a principis de novembre. Així ho ha dit el conseller d’Economia, Jaume Giró, que ha assegurat que així ja podrien estar en vigor el dia 1 de gener. Giró ho ha anunciat en resposta a una pregunta al ple de la portaveu del PSC-Units, Alícia Romero, que li ha exigit saber en quin estat estan els comptes i ha posat en dubte “la bona salut” del Govern de coalició. “No es preocupi tant per la salut de l’aliança que li puc garantir que és molt sòlida”, ha respost el conseller.

Giró també ha retret al PSC que just aquest dimarts el Gobierno anunciés “com una gran notícia” un acord entre PSOE i Unides Podem en matèria de pressupostos. Giró ah dit que no hauria de ser “sorprenent” i ha remarcat que ERC i Junts “estan d’acord de del primer dia en els pressupostos”.

D’altra banda, i en resposta a una pregunta de la CUP, Giró ha obert la porta a modificar l’IRPF en els trams de renda més baixos. El conseller ha explicat que només hi ha dues vies a la redistribució de riquesa, a través de l’IRPF i en patrimoni, successions i donacions. En aquest darrer cas ha admès que “amb el dèficit fiscal que arrossega el país som molt al límit”. En canvi, ha dit que “hi ha marge” a través de l’IRPF.

Giró ha detallat que el 72% de les declaracions de renda a Catalunya són de 30.000 euros o menys, i el 94% de 60.000 euros o menys. “Treballem aquí, ajudem a la gent que més ho necessita”, ha dit.