Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El Govern envia un vehicle a la frontera de Polònia per repatriar catalans residents a Ucraïna

|

- Publicitat -

El Govern té preparat un vehicle a la frontera de Polònia per facilitar la repatriació dels catalans i residents a Catalunya que es troben a Ucraïna. De moment, es tenen localitzades una vintena de persones que es troben en territori ucraïnès, però cap d’elles ha demanat fer ús d’aquest dispositiu, el qual ha gestionat la delegació del Govern a Europa central.

La Generalitat no té competències per repatriar els catalans i residents a Catalunya que es troben en territori ucraïnès. Per això, el dispositiu ofereix el trasllat des de la frontera de Polònia, on sí que pot actuar.

Publicitat

Pel que fa als ucraïnesos que s’han quedat atrapats a Catalunya per motius d’oci o laborals, la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina ha recordat que el Govern ha posat a la seva disposició la xarxa d’albergs de Catalunya, i que és possible allotjar entre 500 i 600 persones en els pròxims dies. Aquesta nit passada, 49 ucraïnesos han dormit en albergs de la xarxa Xanascat, segons ha piulat la consellera de Drets Socials, Violant Cervera.

La consellera Alsina també ha remarcat que el Govern està fent tot el possible, dins les seves competències, per enviar ajut humanitari i ajudar els catalans que s’han quedat al país. Ho ha dit des de Guissona, on s’ha desplaçat per mostrar el seu suport a la comunitat ucraïnesa del municipi, la més gran de Catalunya. I és que dels 7.000 habitants que hi viuen, un miler són originaris d’aquest país.

Alsina ha assistit a la missa que la comunitat ucraïnesa ha celebrat i, posteriorment, s’ha reunit amb membres d’aquesta comunitat, els quals li han traslladat les seves preocupacions i dubtes, com ara on poden comprar material per enviar-lo a Ucraïna i de quina manera poden fer aquests enviaments als seus familiars.

Et pot interessar  Zelenski avisa que Ucraïna s'haurà de retirar "a petits passos" sense l'ajuda militar dels Estats Units
Publicitat

Opinió

Minut a Minut