Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El Govern encara no ha rebut la carta de Sánchez amb la proposta de reunió

|

- Publicitat -

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat que Presidència encara no ha rebut la carta de Pedro Sánchez, on el president espanyol accepta que la reunió de la taula de diàleg es faci el dimecres que ve, 26 de febrer. La consellera ha fet aquestes declaracions després de presidir la Comissió Mixta entre la Generalitat i l’Ajuntament de Terrassa. Budó ha afegit que el Govern no qüestiona que la trobada sigui a la Moncloa: “No tenim cap problema sobre el lloc”. Budó també ha constatat que l’executiu de Quim Torra no ha tancat encara la composició de la delegació catalana a la reunió entre els dos executius. La portaveu ha insistit que els equips tècnics estan acabant de treballar sobre el lloc, el format i els membres de la trobada.

Budó ha subratllat que Torra “té disponibilitat” el 26 de febrer -tal com el propi president ha informat a Sánchez a través d’una carta, a primera hora d’avui-, i que “sembla” que per la Moncloa dimecres que ve “també seria el dia per celebrar la reunió”. La consellera també ha reiterat que Torra ja ha expressat al president espanyol que cal un mediador internacional per “garantir l’èxit” de la taula de diàleg.

Publicitat

La portaveu del Govern ha exposat que la reunió entre Torra i el vicepresident, Pere Aragonès, d’aquest dijous al matí ha servit per “anar treballant” l’ordre del dia i la composició de la trobada entre els dos executius. La Generalitat encara no ha tancat qui ocuparà les cadires de la delegació catalana, a banda dels propis Torra i Aragonès.

Et pot interessar  ERC i PSOE decideixen aparcar la taula de negociació de governs fins després del 12-M i el 9-J

Intercanvi de cartes

El govern espanyol ha acceptat celebrar la primera reunió de la taula de diàleg amb la Generalitat dimecres que ve, 26 de febrer, una de les dates proposades per Torra. En una carta, Sánchez ha respost la missiva anterior del president de la Generalitat, i diu que veu “perfecte” poder constituir la taula de diàleg dimecres que ve a la tarda a la Moncloa, a Madrid.

“Tots sabem que és necessari el diàleg i aquesta ha de ser la legislatura que ho promogui. Aquest és l’esperit que volem transmetre a aquesta taula en la qual tantes esperances tenen dipositades tots els ciutadans”, diu Sánchez a la carta, en la qual no entra a parlar sobre els continguts que ha traslladat Torra en la seva missiva anterior.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut