Edició 1883

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 21 de setembre del 2023
Edició 1883

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 21 de setembre del 2023

El Govern encara enrocat amb els JJOO: Presentarà una proposta pels Jocs del 2030 i, si no pel 2034

|

- Publicitat -

El Govern encara està enlluernat amb els Jocs d’Hivern i per això ha anunciat que presentarà en els pròxims dies una proposta tècnica de candidatura en solitari als Jocs Olímpics d’Hivern del 2030 o del 2034 al Comitè Olímpic Espanyol (COE).

Publicitat

Des de la Generalitat, apunten que Catalunya està “preparada” i té “opcions guanyadores” per poder realitzar el projecte. Així ho ha deixat palès la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, en una entrevista a Rac1 aquest dijous al matí: “Seria un error no anar al 2030, perquè tenim opcions guanyadores, una bona candidatura, i si no pot ser amb Aragó, nosaltres sols podem liderar-la. No depèn de nosaltres, sinó que l’agenda la marca el COE. Però, per nosaltres, sí”, ha manifestat.

Vilagrà ha detallat que la Generalitat tindrà feta una proposta tècnica en els pròxims dies i per això, dilluns dia 27 de juny convocarà la taula territorial, articulada per alcaldes i consells comarcals del Pirineu, per presentar-los aquesta proposta i debatre-la. Un cop tancada, confirma Vilagrà que es presentarà al COE.

Així mateix, el president del COE, Alejandro Blanco, va assegurar que presentaria una candidatura espanyola als Jocs d’Hivern; davant la manca d’acord entre Catalunya i Aragó. Blanco va carregar contra el president d’Aragó de no respectar l’acord que s’havia arribat prèviament.

Et pot interessar  Vilagrà demana "més coordinació" als partits independentistes per aconseguir "objectius més ambiciosos" a la negociació
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió