Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

El Govern elimina el veto als actes amb el Rei i envia Puigneró al sopar del Cercle d’Economia amb Felip VI

|

- Publicitat -

El vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, assistirà aquest dimecres al sopar del Cercle d’Economia a Barcelona, on també hi haurà el rei espanyol, Felip VI. Així ho ha anunciat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, durant la roda de premsa d’aquest dimarts a Palau, posterior al Consell Executiu. Plaja ha assegurat que el monarca “no condicionarà” l’agenda del Govern, i que el posicionament “del nou executiu és clar”: “La prioritat és ocupar els espais que són rellevants per al país i la seva gent, independentment del que faci el rei del Regne d’Espanya”.

La portaveu del Govern ha conclòs que la presència de Felip VI “no impedirà” l’assistència del Govern a actes del Rei o que comptin amb la seva participació. Aquest criteri és, com ha dit Plaja, el que té i aplica el nou Govern, però l’executiu anterior presidit per Quim Torra i vicepresidit pel mateix Pere Aragonès havia fixat un posicionament on, per sistema, no s’assistia als actes de la Casa Reial, i en els casos amb presència de la monarquia es valorava si valia la pena excepcionar l’esdeveniment i enviar alguna representació, normalment de perfil institucional baix. Plaja, que no ha volgut valorar si això suposa un canvi profund en la manera de fer de l’executiu, s’ha limitat a dir que aquesta serà la manera d’actuar “del nou Govern, de l’actual”.

Publicitat

En el cas del sopar d’aquest dimecres a les jornades del Cercle d’Economia, el Govern ha decidit aplicar ja el seu criteri i enviar-hi el vicepresident, Jordi Puigneró. Es dona la circumstància que poc abans que Plaja anunciés aquesta presència a l’acte amb Felip VI, Puigneró ha anul·lat la seva participació a la roda d epremsa que tenia prevista amb Plaja al·legant “motius urgents d’agenda”. La portaveu, a més, ha negat que la seva absència tingui res a veure amb l’anunci de l’assistència al sopar ni amb discrepàncies al respecte.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut