Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El Govern, determinat a portar els pressupostos al Parlament abans de finals d’any: les properes setmanes seran “clau” per aconseguir-ho

|

- Publicitat -

El Govern està determinat en l’objectiu que Catalunya comenci l’any 2023 amb pressupostos que ajudin a fer front a la incerta situació socioeconòmica que es viu des de fa diversos mesos. La intenció de l’executiu català és portar els pressupostos a debatre al Parlament abans de finals d’any, tal com ha assegurat la consellera de la Vicepresidència, Laura Vilagrà. La consellera ha assegurat que les setmanes vinents seran clau per tal d’assolir aquest objectiu, en les quals treballaran per definir els comptes amb reunions tècniques amb els grups a l’oposició, però també amb representants tècnics i socials.

“Les properes setmanes seran clau abans no es porti el document a aprovació, que voldrà dir que configurem un pressupost clar, si cal veure’ns cada dia, no serà un problema”, ha assegurat Vilagrà, segons recull l’ACN. Pel que fa al calendari, preveu tenir el text enllestit en les pròximes setmanes per poder fer front a la complexa tramitació parlamentària. “Volem dur els pressupostos al Parlament per debatre’ls abans de finals d’any“, ha dit.

Publicitat

Intensificació de les reunions d’ERC amb els partits a l’oposició, com ara Junts, el PSC o els comuns

Per aconseguir aquest propòsit, però, és necessari reunir-se amb els partits polítics a l’oposició per assegurar que els comptes tindran els suports suficients perquè prosperin. En els darrers dies els contactes s’han intensificat, amb una trobada tècnica amb el PSC el passat dijous, 17 de novembre, i dues reunions tècniques amb Junts i els comuns aquest divendres, 18 de novembre. Tanmateix, els partits no són els únics amb qui es troba el Govern, i és que tal com ha detallat Vilagrà, també s’estan reunint amb representants tècnics i socials per compartir visions.

Et pot interessar  ERC defensa un debat electoral amb Junts i el PSC per "confrontar idees"

“Sempre hem dit que volem pressupostos, no hi ha cap secret en això, negociem amb tota intensitat per aixecar recursos i fer front als problemes de la ciutadania”, ha manifestat Vilagrà. En aquest sentit, hi ha detallat aspectes en l’àmbit social com els referents a l’economia productiva, amb el Pacte Nacional per la Indústria com un dels espais que cal dotar de recursos per donar suport al teixit local i comarcal d’arreu del país.

Respecte de la possibilitat d’incorporar propostes com la dels Comuns d’elevar l’IRPF a les rendes més elevades, Vilagrà assegura que vol mantenir un perfil discret fins que no es tanqui cap acord sobre aquest o cap altre punt. Sí que ha assegurat, però, que s’ha avançat en la creació d’un impost relatiu al medi ambient, sense entrar en més detalls.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut