Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

El Govern destina 130 MEUR als ajuts a la indústria que han generat 9.300 feines des de l’inici de la legislatura

Entre les actuacions, hi ha 50 milions per a processos de reindustrialització i 27 més per a línies d'alt impacte

|

- Publicitat -

El Govern ha destinat 130 milions d’euros per a ajuts a la indústria que han generat 9.300 feines des de l’inici de la legislatura, segons ha anunciat aquest dijous el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, en un acte a la Fabra i Coats. Els recursos estan vinculats al Pacte Nacional per la Indústria (PNI) firmat l’any passat entre l’Executiu, els sindicats, patronals, que preveu 3.200 milions d’euros per transformar el model industrial, 2.817 dels quals compromesos per la Generalitat. Empresa i Treball no ha explicat encara les dades d’execució global del pacte, que és una iniciativa transversal que inclou 44 unitats i 10 Departaments.

Fonts de la conselleria que encapçala Roger Torrent han detallat a l’ACN que les dades d’execució del pacte es donaran a conèixer el primer trimestre de l’any vinent.

Publicitat

Així doncs, l’acte per a fer seguiment del PNI celebrat a la Fabra i Coats ha fet un “balanç qualitatiu” de les actuacions impulsades, entre les quals destaquen l’esforç per finançar noves inversions industrials “més gran que ha fet mai”, amb 45,7 milions d’euros.

La conselleria també ha destinat 50,8 milions en ajuts a reindustrialització i 26,9 milions més a la línia d’alt impacte per a grans projectes d’inversió. Aquests dos tipus d’ajuts han generat, respectivament, 3.100 i 4.365 feines.

El conseller ha reivindicat els recursos destinats a la renovació d’equipament (6,5 milions), dels quals 3,5 milions han servit per finançar directament l’adquisició de maquinària d’equipament avançat, una “demanda recorrent del sector”, ha apuntat el conseller, Roger Torrent, en la seva intervenció. Els sectors que han rebut més ajudes han estat la fabricació de productes metàl·lics, les arts gràfiques, la indústria de la fusta i el surto i la fabricació de productes de cautxú i la fabricació de mobles.

Et pot interessar  Aragonès treu ferro a l'acord sobre el Hard Rock i afirma que només "actualitzava característiques tècniques"

En el seu discurs, Torrent ha assegurat que el sector industrial ha liderat l’activitat econòmica i ha creat 31.000 llocs de treball. “Els elements ens indiquen que anem en la bona direcció”, ha dit.

La sessió de seguiment del PNI s’ha celebrat a la Fabra i Coats, l’antiga fàbrica de filadura fundada fa gairebé 200 anys, i ha comptat amb membres del sector industrial i dels sindicats i les patronals.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut