Edició 1957

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 05 de desembre del 2023
Edició 1957

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 05 de desembre del 2023

El Govern destina 113 milions d’euros per millorar l’abastament d’aigua a la part catalana de les conques de l’Ebre i el Xúquer

|

- Publicitat -

El Govern destinarà prop de 113 milions d’euros en 150 actuacions a la part catalana de les conques catalanes del riu Ebre i el Xúquer. Els treballs començaran l’any que ve i s’allargaran fins al 2027. Principalment, milloraran l’abastament d’aigua i el sanejament de les aigües residuals, tant en nuclis que ja tenen sistema de sanejament com en altres on no hi ha depuradora. Així, s’ampliarà la depuradora de Santa Barbarà (amb una inversió de 5,5 milions d’euros), la de Falset (més de 2 milions d’euros), la d’Alcanar (més d’1,5 milions d’euros) i la d’Alcarràs (1 milió d’euros). A l’Albi, Aldover, Xerta o Riba-roja d’Ebre es construiran nous sistemes de sanejament.

Publicitat

Pel que fa a l’abastament, el Govern preveu invertir més de 2,5 milions d’euros en la provisió d’aigua des de l’embassament de Siurana, i també rehabilitar la xarxa de subministrament de la Mancomunitat del Topograpo, que fa la captació en aquest pantà.

El pla de gestió 2022-2027 de les conques internes es posarà a informació pública en les pròximes setmanes i preveu una inversió de 2.400 milions d’euros. D’aquests, 1.400 milions provindran de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). La previsió és que Catalunya tingui el 2050 un 18% menys de disponibilitat d’aigua. El pla d’aigua preveu garantir la demanda i l’estat del medi hídric davant el context del canvi climàtic per garantir-ne la disponibilitat i evitar que es produeixin escenaris d’escassetat d’aigua que perjudiquin el medi ambient.

Publicitat

Més notícies

Opinió