Dissabte, 29 de gener de 2022 - Edició 1283
La República

El Govern demana un informe per aclarir l’itinerari legal a seguir si s’inhabilita Torra

Budó reitera que no donen per feta la inhabilitació: “Ens semblaria gravíssim inhabilitar un president per defensar la llibertat d’expressió”

Agències 22/09/2020

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha explicat que han encarregat un informe al gabinet jurídic per aclarir “els mecanismes i l’itinerari legal” que han de seguir si El TS inhabilita el president de la Generalitat, Quim Torra.

En roda de premsa posterior al Consell Executiu, ha explicat que volen abordar aquests aspectes i altres, com saber com es formalitzaria un eventual cessament del president de la Generalitat i les atribucions que tindria la persona que el substitueixi.

Malgrat tot, Budó ha reiterat que no donen per feta la inhabilitació de Torra: “Ens semblaria gravíssim inhabilitar un president de la Generalitat per defensar la llibertat d’expressió”.

Tot això en plenes negociacions entre els partits per consensuar una estratègia unitària que permeti reaccionar si el Suprem ratifica aquesta inhabilitació.

Sobre les negociacions, la també consellera de Presidència ha explicat que hi ha “contactes permanents” entre les formacions independentistes per abordar aquest escenari, però no ha volgut donar detalls al respecte.

També està pendent una reunió aquesta setmana entre partits i les entitats independentistes per abordar aquest possible escenari.