Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

El Govern demana als grups “fugir del partidisme” al ple de la pagesia i prioritzar “l’esforç compartit i global”

Plaja espera que de la sessió que comença al Parlament en surti un “esperit per treballar plegats”

|

- Publicitat -

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha fet una crida als grups parlamentaris per a que s’aprofiti el ple monogràfic sobre la pagesia que comença aquest dimarts a la tarda a la cambra catalana per a “impulsar la pagesia”. En aquest sentit, ha considerat que per a fer-ho cal “un esforç compartit i global” i que prevaleixi “l’esperit per treballar plegats amb un objectiu comú”. “Nomé sun ple que fugi del partidisme podrà contribuir a solucionar les necessitats de la pagesia”, ha declarat la portaveu del Govern a escasses dues hores de començar la sessió al Parlament de Catalunya.

Patrícia Plaja, a més, creu que el Govern arriba al ple “amb l’aval d’un nou espai que reuneix a la mateixa taula totes les veus de la pagesia, les de sempre i les noves”. Per a la portaveu, el ple és una “oportunitat per a emfatitzar” el suport al sector i les solucions que reclamen. D’altra banda, i davant l’acord al que van arribar el Govern i els pagesos per a canviar el nom del departament d’Acció Climàtica, la portaveu ha assegurat desconèixer quina és la nova fórmula que es presentarà, però ha aprofitat per a avisar que el canvi de la nomenclatura no serà ràpid. “No és una cosa que es pugui fer de manera immediata. A l’administració hi ha uns procediments que s’han de seguir i s’han de canviar webs i papers oficials. No puc concretar en quant de temps es portarà a terme, però no ho demorarem tampoc”, ha explicat.

Publicitat

Altre dels acords als que van arribar l’executiu i els pagesos va ser la “reordenació” de l’ACA. “És la resposta per a adequar una eina a les sensibilitats del sector. La pagesia estima que no es va considerar l’impacte real de les restriccions i les conseqüències sobre la viabilitat, i es va tenir en compte. És el que s’està fent, i també garantint que la correcció s’inclogui dins de l’àrea d’abastament de l’ACA de manera permanent”, ha dit, tot assegurant que el Govern “donarà resposta als compromisos adquirits”.

Et pot interessar  El Govern aprova l'estratègia per reduir la pobresa infantil a Catalunya i apropar-se més a la mitjana europea

“Falten detalls” de la proposta de Lloret

Sobre les restriccions i la sequera, la portaveu ha estat preguntada per la proposta que uns empresaris turístics de Lloret van fer per tal d’adquirir de manera privada una dessaladora que els permetés omplir les seves piscines. En aquest sentit, Plaja ha assegurat que van conèixer la iniciativa pels mitjans i que, després d’una reunió de la Direcció general de Turisme i la Secretaria d’Acció Climàtica amb els empresaris, encara falten detalls al respecte. “La proposta no s’ha formalitzat encara. No han detallat en què consisteix”, ha dit, tot lloant la voluntat del sector privat de posar en marxa iniciatives sabent que el pla especial de sequera “no diposa de més recursos per a aportar”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut