Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

El Govern defensarà l’amnistia i el català en un viatge a Brussel·les on recupera la “màxima interlocució” amb la CE

Serret i Aragonès mantindran reunions amb quatre comissaris europeus entre aquest dimarts i el dimecres

|

- Publicitat -

El Govern de la Generalitat portarà a Brussel·les la defensa de la llei d’amnistia i de l’oficialitat del català a Europa. Així ho va apuntar la consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, el passat dilluns, just el dia abans del viatge del president de la Generalitat, Pere Aragonès, i d’ella mateixa a la capital belga. En aquesta visita, que durarà dos dies, els representants del Govern es reuniran amb quatre comissaris europeus. Segons Serret, aquestes trobades demostren que Catalunya “ha recuperat la màxima interlocució” amb les institucions europees. “Tenim un ple compromís amb el projecte europeu i hi ha una màxima implicació a l’hora de posicionar els interessos de Catalunya a les institucions europees”, ha afirmat en una atenció a mitjans.

En aquesta visita Serret ha explicat que utilitzarà els diversos espais per parlar sobre “reivindicacions” de Catalunya. En aquest àmbit ha subratllat que intervindrà al plenari del Comitè de les Regions per “posicionar-hi” la llei d’amnistia. La consellera ha insistit que l’amnistia ha de servir per resoldre el conflicte polític i per “consolidar” l’estratègia de negociació i avançar cap al referèndum.

Publicitat

En el cas de l’oficialitat del català a les institucions europees, la consellera ha dit que “és més que probable que el tema surti en les converses” amb els diversos comissaris. Serret ha insistit que es tracta d’un dels temes “prioritaris” per al Govern i ha reiterat que estan mostrant “la màxima exigència” envers el govern espanyol perquè col·labori en aconseguir l’oficialitat.

Durant aquest viatge Aragonès i Serret es reuniran amb la vicepresidenta de la Comissió Europea i responsable de Democràcia i Demografia, Dubravka Šuica; el vicepresident executiu de la Comissió Europea i responsable del Pacte Verd Europeu, Relacions Interinstitucionals i Prospectiva, Maroš Šefčovič; el comissari europeu d’Economia, Paolo Gentiloni; i la comissària europea de Cohesió i Reformes, Elisa Ferreira.

Et pot interessar  Aragonès treu pit de la seva proposta de finançament singular mentre rebutja la de Junts per "estrafolària"

El president també es reunirà amb el lehendakari, Iñigo Urkullu, i intervindrà en la conferència del Caucus per l’autodeterminació, al Parlament Europeu.

Visita a l’exposició ‘Miró-Picasso’

Serret ha fet aquestes declaracions des de la Fundació Joan Miró on, juntament amb la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha inaugurat l’exposició ‘Miró-Picasso’ a la Fundació Joan Miró. En aquest acte hi ha estat convidat el cos diplomàtic acreditat a Catalunya.

La mostra és un projecte conjunt de la Fundació Joan Miró i del Museu Picasso de Barcelona que recull més de 250 obres dels dos artistes tant de col·leccions públiques com privades d’arreu del món.

La sortida forma part de la segona edició del ‘Catalan Culture Day’, un programa d’activitats adreçat als representants diplomàtics a Catalunya perquè coneguin de primera mà la cultura catalana, el seu art i patrimoni i els equipaments culturals més significatius del país, així com els monuments i expressions culturals catalanes declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut