Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

El govern d’Ayuso encobreix les inhumanes teràpies per ‘curar’ l’homosexualitat del Bisbat d’Alcalà

|

- Publicitat -

La Comunitat de Madrid ha arxivat la investigació sobre les ‘teràpies de conversió’ de l’homosexualitat que duia a terme el Bisbat d’Alcalá de Henares (Madrid), segons informa eldiario.es. D’aquesta manera, el govern d’Isabel Díaz Ayuso maquilla unes activitats il·legals que atempten contra el col·lectiu LGTBIQ.

L’excusa de mal pagador que ha elaborat la Conselleria de Família, Joventut i Política Social és que les proves aportades poden vulnerar “el dret a la intimitat” de la suposada terapeuta que impartia els tractaments i, per tant, deixa impune les barbaritats comeses a la institució dirigida per José Antonio Reig Plá.

Publicitat

Aquestes “teràpies” són procediments prohibits per la Llei de Protecció Integral contra la LGTB-fòbia de Madrid, que qualifica la seva promoció com una infracció “molt greu” subjecta a multes de fins a 45.000 euros. Les proves les va obtenir el periodista Ángel Villaescusa, qui es va infiltrar en una d’aquestes teràpies.

Tanmateix, el servei jurídic autonòmic les considera “il·lícites” i “innecessàries” per a satisfer l’interès general “aplicant el cànon constitucional de proporcionalitat en el seu contrast amb els drets fonamentals a la intimitat i a la imatge de la persona afectada”.

Com era d’esperar, les organitzacions i partits que van presentar les denúncies han mostrat el seu desacord amb la decisió, que qualifiquen d'”absolutament indecent”.

Et pot interessar  El PPC allarga la mà a Junts per "entendre's" en l'impost de successions
Publicitat

Opinió

Minut a Minut