Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

El govern d’Aran torna a demanar que es limiti el pas de camions a l’N-230 durant l’hivern

La petició es fa per garantir la seguretat dels usuaris quan hi ha més afluència en aquesta via

|

- Publicitat -

La síndica d’Aran, Maria Vergés, ha demanat a la Direcció Generat de Trànsit (DGT) i al Servei Territorial de Trànsit de Lleida que es limiti, un any més, el pas de vehicles articulats durant la temporada d’hivern a l’N-230 al seu pas per l’Aran durant la temporada d’hivern per a garantir la seguretat dels usuaris de la via. Vergés també ha sol·licitat que s’implementin els controls per a vetllar pel compliment d’aquestes limitacions.

Des de l’any 2019, el govern del Conselh Generau d’Aran ha aconseguit implementar aquesta limitació durant els caps de setmana de la temporada d’hivern, que és quan hi ha més afluència en aquesta via, entre la localitat de Benavarri i la frontera francesa de la Val d’Aran.

Publicitat

“La carretera N-230 es caracteritza durant els últims anys per ser una via amb una alta sinistralitat a causa de l’alta presència de vehicles articulats i les condicions orogràfiques i climatològiques que la fan especialment perillosa”, ha afirmat la síndica d’Aran, en la carta que ha enviat a la DGT i al Servei Català de Trànsit.

La mesura que ja s’aplica des de l’any 2019 va estar molt ben acollida al territori i per aquest motiu se sol·licita que es pugui tornar a implementar enguany, ha afirmat la síndica.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut