Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El Govern creu que els resultats del 14-F envien un “missatge clar” a Brussel·les

|

- Publicitat -

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, considera que les eleccions han “validat” la gestió de l’executiu. Durant la roda de premsa telemàtica d’aquest dimarts, posterior al Consell Executiu, la titular de la Presidència ha subratllat que el 14-F també envia un missatge “clar” a Brussel·les i a Europa a favor del referèndum i l’amnistia: “El conflicte no està resolt i cal afrontar-lo des de la negociació”, ha dit. Budó també ha atribuït la baixa participació a “la por a votar en plena pandèmia”. La consellera ha deixat en mans dels partits la constitució del nou Govern, així com en el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès -candidat d’ERC- la data de la constitució del nou Parlament (el que tindrà més dones de la història).

Budó defensa que els 33 escons a ERC i els 32 a JxCat “validen” l’acció del Govern amb la pandèmia. La consellera ha remarcat que entre les dues formacions només s’ha perdut un escó (el de Junts). A més, considera que el 14-F ha enviat un “missatge clar” de la ciutadania a Madrid i a Brussel·les, conforme l’opció majoritària que aposta per una solució política al conflicte ha sortit “reforçada”.

Publicitat

Així, la portaveu ha insistit que els partits que aposten per l’amnistia i l’autodeterminació han obtingut més suport que mai, i que l’independentisme ha superat per primera vegada el 50% de vots. Tot i això, ha deixat en mans dels partits què comporta aquesta majoria i quines conseqüències pot tenir.

De fet, Budó també ha dit que ha de ser Aragonès qui decideixi la data per a constituir la nova cambra -com a vicepresident amb funcions de president-, i ha deixat als partits la decisió sobre el nou Govern.

Et pot interessar  El Govern demana explicacions a un Centre Català d'Argentina per no atendre una víctima d'abusos sexuals
Publicitat

Opinió

Minut a Minut