Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

El Govern convoca a Eugènia Gay a Palau per “donar explicacions” sobre les inversions de l’Estat

|

- Publicitat -

El Govern ha convocat a Palau la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay, per “donar les explicacions oportunes” sobre les inversions de l’Estat i “ratificar el compromís de l’executiu de Pedro Sánchez “d’executar totes les inversions compromeses”. Així ho ha exigit la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, aquest dimecres a la tarda en una carta a Gay on expressa el “profund malestar” de la Generalitat per “un greuge comparatiu que es perpetua en el temps”. Igualment, Vilagrà ha enviat una missiva a la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, per avisar-la que és una “deslleialtat” que “menyscaba encara més la confiança” entre tots dos executius.

“Catalunya es veu abocada de nou a una situació injusta que no tolerarem”, alerta la consellera de la Presidència, que també reclama “explicacions urgents” a Rodríguez.

Publicitat

Tot i que la portaveu del Govern havia avançat que el Govern preparava aquest requeriment i situava a les ministres Isabel Rodríguez i Raquel Sánchez com a “responsables” que no arribin els recursos previstos a Catalunya, Vilagrà només ha tramès cartes a Gay i Rodríguez. Ara bé, el president del Govern, Pere Aragonès, el vicepresident, Jordi Puigneró, i la ministra de Transports Raquel Sánchez, han mantingut una breu trobada aquest dimecres a Barcelona. Segons ha confirmat l’ACN, està previst que Govern i Estat abordin l’execució de les inversions a la pròxima reunió ja prevista de la comissió d’infraestructures.

Et pot interessar  Vilagrà, a Puigdemont: "Qui no vol debatre és perquè no té les propostes per posar sobre la taula"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut