Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

El Govern coincideix amb gran part del “plantejament global” que fa Sumar sobre l’amnistia

L'executiu insisteix que dona per "descomptada" l'amnistia arran del pacte entre ERC i el PSOE per a la Mesa del Congrés

|

- Publicitat -

La coalició de Sumar va presentar oficialment la seva proposta per a la llei d’amnistia el passat dimarts, 10 d’octubre, tot i que alguns detalls del document ja s’havien fet públics. Els partits independentistes catalans encara no havien valorat la proposta de Sumar, més enllà d’afirmar que era “interessant” i que hi havia “marge” per a un acord, en el cas d’ERC, o de dir que és una “bona proposta”, en el de Junts. Ara, però, l’executiu català afirma que la carpeta de l’amnistia “avança correctament i està madura”, assegurant que coincideix amb gran part del “plantejament global” de l’amnistia de Sumar.

Tant el president de la Generalitat, Pere Aragonès, com la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, han constatat les “coincidències” que hi ha entre el seu plantejament d’amnistia i el que ha fet Sumar. L’executiu català està d’acord en el “plantejament global i l’anàlisi” del document de Sumar, segons ha exposat la consellera; tanmateix, Vilagrà ha insistit que “no es tracta d’apuntar-se medalles” sinó que hi hagi una “bona llei d’amnistia”. “No es tracta que públicament anem explicant coses, sinó que tanquem un bon acord“, ha afegit Vilagrà dirigint-se al partit de Yolanda Díaz.

Publicitat

Vilagrà considera que la carpeta de l’amnistia s’està negociant “en els termes correctes i està avançada”, tot reiterant que es tracta, però, “d’un punt de partida”, i recordant que tant el Govern com ERC la donen per descomptada arran de l’acord per a la constitució de la Mesa del Congrés dels Diputats. A ulls de la consellera, l’amnistia ha de consistir a reconèixer que l’Estat es va excedir en totes les accions per reprimir l’independentisme i de posar-ho a la via política. La consellera, però, no ha volgut entrar en què s’està negociant respecte a la carpeta de l’autodeterminació.

Et pot interessar  Zapatero espera que Puigdemont torni "amb totes les garanties" fruit d'una aplicació "efectiva i ràpida" de l'amnistia

Pel que fa al traspàs de Rodalies, Vilagrà sí que ha demanat que hi hagi un “acord polític” sobre el traspàs integral abans de l’eventual investidura de Pedro Sánchez. Es tracta, segons ha dit, d’acordar els “termes i condicions” i deixar per després els “serrells tècnics” que podrien trigar setmanes o mesos a definir-se.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut