Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El govern basc alliçona Catalunya negociant amb l’estat i assolint les competències de l’Ingrés Mínim Vital

|

- Publicitat -

Menys odi i més saber negociar. Aquestes han estat les clau per tal que el País Basc aconsegueixi sempre el que es proposa negociant amb Espanya (a canvi de no sentir parlar d’independència). L’última lliçó dels bascos a Catalunya ha estat l’assoliment d’un acord per la transferència íntegra a Euskadi de l’ingrés mínim vital, donant així més poder de gestió autonòmica a la regió.

Així ho ha informat el diari EITB, i aquest fet contrasta molt amb Catalunya, on ara mateix és un miracle arribar a accedir a aquesta ajuda social a totes aquelles persones en situació de pobresa. Segons El Periódico, de totes les persones al llindar de la pobresa, només un 5% han assolit aquesta ajuda. Mentre el Govern de la Generalitat continua negociant sense èxit amb el Gobierno poder tenir les competències absolutes per gestionar l’ajuda, Catalunya té “l’honor” de ser la comunitat amb menys beneficiats d’Espanya, i el govern basc els torna a passar la mà per la cara en matèria negociadora.

Publicitat

 

Et pot interessar  El turisme a Catalunya ja supera en un 3,4% les xifres prepandèmia: el primer trimestre tanca amb més de 2 milions de visitants estrangers
Publicitat

Opinió

Minut a Minut