Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

El Govern augura “acords tímids i de mínims” en la Bilateral amb l’Estat

|

- Publicitat -

El Govern preveu “acords tímids” i “de mínims” en la comissió Bilateral Estat-Generalitat que se celebra aquesta tarda al Palau de la Generalitat. L’executiu català vol que en la reunió es concreti un “preacord” per “l’encaix” de l’ingrés mínim vital i el traspàs dels recursos necessaris.

Dels temes pendents només s’ha avançat en beques, però no s’abordarà la gestió dels MIR, el salvament marítim en aigües interiors, ni la inspecció de treball. En canvi, sí que està previst tractar altres temes com les assegurances escolars, el canal Xerta-Sènia, l’estació del Turó de l’Home i les carreteres B-23 i B-30, a més d’algunes titularitats d’edificis, depuradores i finques. Tot plegat mentre encara no hi ha data per a la taula de diàleg.

Publicitat

Per la part catalana hi participarà el vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró; la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà; i el conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró. En representació del Gobierno, presideix la trobada la ministra de Política Territorial i portaveu de l’executiu, Isabel Rodríguez, que després de la reunió farà una roda de premsa des del mateix Palau de la Generalitat.

En les últimes hores, el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, s’ha mostrat bastant pessimista davant les perspectives de la Bilateral i ha considerat que tant aquest espai com la taula de diàleg “estan bloquejades”. Així mateix, ha acusat l’executiu de Pedro Sánchez de fer mòbing a Catalunya.

Des de la Moncloa són més optimistes; la mateixa Isabel Rodríguez ha dit que els acords que l’executiu espanyol preveu aprovar divendres a la Bilateral estan “molt avançats” i “pendents d’ultimar-se”. Segons la portaveu de l’Estat, es concretaran les transferències en matèria de beques i la quantificació econòmica de transferències en matèria de Justícia.

Et pot interessar  Puigdemont creu que l'espai de negociació amb l'Estat a Suïssa serà més "potent" si després del 12-M hi seu el Govern
Publicitat

Opinió

Minut a Minut