Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

El Govern assumeix que la taula de diàleg no es reunirà abans d’acabar l’any

|

- Publicitat -

La Moncloa ha posat en pausa de forma indefinida la taula de diàleg, i el Govern català comença a assumir-ho, setmanes després que es fes públic que l’executiu espanyol té gens de pressa per reprendre les negociacions. El govern d’Aragonès reclamava que la reunió tingués lloc abans que acabés l’any, però segons han confirmat fonts del Govern a l’ACN, aquest ha assumit ja que la negociació formal no es reprendrà fins al 2023.

L’executiu català considera que el motiu pel qual el Govern espanyol ha incomplert l’acord de reunir-se abans que acabés el 2022 és per tot el succeït a Madrid a conseqüència de la reforma del Codi Penal, incloent-hi la crisi institucional per la renovació del Consell General del Poder Judicial. Sigui com sigui, des del Govern afirmen que els contactes amb Madrid continuen, i que l’executiu d’ERC vol avançar tant en la carpeta de la desjudicialització del conflicte, com en l’autodeterminació, segons informa l’ACN.

Publicitat

El Govern també ha volgut treure pit dels “resultats” de la taula de diàleg, assegurant que s’ha comprovat que aquesta estratègia funciona perquè s’ha pogut avançar en la desjudicialització, com ara amb la derogació del delicte de la sedició o la reforma de la malversació. Aquest és el mateix motiu pel qual la Moncloa troba inútil tornar a reunir-se. Tanmateix, l’executiu d’Aragonès es manté optimista i confirma que les converses amb el govern espanyol es mantindran.

Les fonts del Govern no han comentat a l’ACN res sobre les últimes declaracions de Pedro Sánchez, que ha tornat a tancar la porta de males maneres a la celebració d’un referèndum d’independència pactat, “per molt que el reclamin”. Segons Sánchez, el procés independentista ja “s’ha acabat”.  La prioritat ara és encarar un any electoral on l’executiu vol fer bandera de les mesures per plantar cara a la crisi.

Et pot interessar  Aragonès i Ayuso protagonitzen al Senat l'enfrontament per la llei d'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut