Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

El Govern apunta als mesos de març i abril per reunir la taula de diàleg, quan hagin “treballat una proposta”

Vilagrà respon a Sánchez que cal un "pacte" per trobar els "mecanismes" per exercir l'autodeterminació

|

- Publicitat -

La consellera de Presidència, Laura VIlagrà, ha apuntat als mesos de març i d’abril per reunir la taula de diàleg, després que aquest dijous Sánchez i Aragonès acordessin convocar-la durant el primer trimestre del 2024. En una entrevista a SER Catalunya, la consellera ha subratllat que ho faran quan hagin “treballat una proposta”. En aquesta trobada, ha comentat que el Govern portarà l’acord de claredat. Després de la reunió a la Generalitat, Sánchez va insistir que el referèndum no tenia cabuda en cap constitució i Vilagrà ha respost en la necessitat de forjar un “pacte” per tal de trobar els “mecanismes” per exercir l’autodeterminació, tal com van fer el Quebec o Escòcia.

Durant la conversa, Vilagrà també ha parlat dels pressupostos. Ha insistit que poden arribar a un acord tant amb PSC, Junts, comuns o CUP i no s’ha decantat per cap partit en concret. Sí que ha afirmat que seria “estrany” que hi hagués pressupostos aprovats a l’estat espanyol i a Catalunya no.

Publicitat

La consellera ha destacat que el Govern “ja ha fet la feina” i que han tancat un acord “històric” amb els agents econòmics i socials sobre els comptes del 2024 que es presentarà aquest divendres al matí. Vilagrà ha subratllat, per exemple, l’increment de l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC) un 4%, fent créixer partides com la de la renda garantida.

Et pot interessar  Vilagrà, a Puigdemont: "Qui no vol debatre és perquè no té les propostes per posar sobre la taula"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut