Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El Govern aprovarà un pla per abordar el sensellarisme, que afecta unes 10.000 persones

|

- Publicitat -

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha explicat que unes 10.000 persones viuen al carrer o malviuen en assentaments o barraques. Ha afegit que es calcula que fins a 50.000 més es podrien trobar en altres situacions vulnerables, com risc de ser desnonades o en habitatges amb molta gent.

En declaracions a TV3, ha comentat que el Govern té previst aprovar a principis de febrer un pla d’actuació per abordar la problemàtica del sensellarisme, que permetrà treballar conjuntament diferents departaments de la Generalitat, ens locals i entitats. Aquesta actuació comptarà amb uns 12 MEUR i s’estructura a través dels contractes programa amb els consistoris.

Publicitat

Cervera ha destacat la importància de conèixer el volum real del problema per poder donar resposta a cada necessitat, ja que ha insistit que cada cas té les seves característiques. Ha afirmat que les competències en aquest àmbit són dels ajuntaments i que la Generalitat hi col·labora en el seu abordatge.

Sobre la mort de dues persones en una barraca a Montcada i Reixac (Vallès Occidental), Cervera ha afirmat que encara no s’han reunit amb l’Ajuntament d’aquesta ciutat, però que està previst fer-ho. Pel que fa al desallotjament de la setmana passada d’una nau de Badalona (Barcelonès), ha declarat que hi hauria entre 10 i 15 persones amb les quals encara no s’ha arribat a una solució individual.

Et pot interessar  El Govern demana explicacions a un Centre Català d'Argentina per no atendre una víctima d'abusos sexuals
Publicitat

Opinió

Minut a Minut