Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

El Govern aprova crear un Fons Complementari de Riscos per cobrir reclamacions com la del Tribunal de Cuentas

La consellera Vilagrà i el conseller Giró han matisat que l’aval el presentarà una entitat financera i no la Generalitat

Àlex Huguet
Àlex Huguet 06/07/2021
La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà; la portaveu del Govern, Patrícia Plaja; i el conseller d'Economia, Jaume Giró; durant la roda de premsa a Palau del 6 de juliol de 2021 (Horitzontal)

El Govern aprova crear un Fons Complementari de Riscos de 10 MEUR per donar cobertura a reclamacions com ara la del Tribunal de Comptes. L’aval el presentarà una entitat financera i no la Generalitat. Així ho han explicat la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i el conseller d’Economia, Jaume Giró, durant la roda de premsa d’aquest dimarts, posterior al Consell Executiu. El Govern dona cobertura a les reclamacions judicials o administratives a treballadors/es públics i alts càrrecs per fer front a obligacions legals que no quedin cobertes per pòlisses d’assegurances que la Generalitat ja té subscrites. Giró ha apuntat que no hi haurà desplaçament de diners “en cap moment” fins que hi hagi sentència ferma en última instància.

El Fons estarà gestionat provisionalment, fins que no es constitueixi l’entitat gestora, per l’Institut Català de Finances.