Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

El Govern aposta per crear un hub financer a la Borsa de Barcelona

Natàlia Mas Guix ha explicat des de Suïssa que la Generalitat vol posar Barcelona al mapa dels nous serveis financers 

|

- Publicitat -

La Generalitat crearà un hub financer a l’edifici de la Borsa de Barcelona. Així ho ha anunciat la consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas Guix, des de Zurich on s’ha reunit amb el gestor de la borsa suïssa, Six.

L’edifici, propietat de la Generalitat, té deu plantes, cinc de les quals gestiona el Govern i que fins al 2020 estaven ocupades pel Departament d’Economia. Les altres cinc planes estan ocupades, precisament, pel grup Six, que és propietària de Borses Mercats Espanyols (BME), l’operadora dels mercats de valors a l’Estat. L’Executiu començarà al juliol la licitació les cinc plantes per fer possible l’atracció de divisions tecnològiques a l’espai. “Volem posar Barcelona al mapa dels nous serveis financers que estan proliferant gràcies a les noves tecnologies”, ha declarat Mas Guix.

Publicitat

Precisament, a banda de gestor de la borsa suïssa Six és propietària de BME i gestiona les altres cinc plantes de l’edifici. El Govern ha aprofitat el viatge per obrir converses amb l’empresa per iniciar una nova etapa a les cinc plantes que ocupa a l’immoble i per abordar la possibilitat d’atreure a Barcelona divisions tecnològiques de la companyia.

Posar Barcelona al nou mapa financer i dotar Catalunya d’una borsa a l’alçada 

L’objectiu del Govern desenvolupar negocis associats a les finances tecnològiques, les finances sostenibles, el capital risc i altres segments com les plataformes d’inversió, els sistemes de pagaments digitals, la ciberseguretat i el big data, entre d’altres.

“Aquest projecte té dos objectius”, ha declarat Mas Guix des de Suïssa. “D’una banda, impulsar un hub que posi Barcelona al mapa dels nous serveis financers que estan proliferant gràcies a les noves tecnologies. I de l’altra, que Catalunya pugui comptar amb una borsa i un mercat de capitals a l’alçada del seu potencial econòmic”, ha afegit.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut