Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024
Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024

El Govern aixeca l’emergència per sequera al sistema Ter-Llobregat

L'executiu no volia revertir mesures perquè calia tenir la certesa que es podran mantenir els nivells de reserva

|

- Publicitat -

Una setmana després que pluges intenses ruixessin el país i permetessin que es recuperés mínimament de la greu sequera que pateix des de fa més d’un any, la Comissió Interdepartamental de Sequera ha acordat aixecar la fase d’emergència per sequera en l’àmbit Ter-Llobregat, precisament per l’augment significatiu de les reserves en aquest àmbit, format pels embassaments de Sau, Susqueda, la Baells, la Llosa del Cavall i Sant Ponç. La previsió és que el canvi d’escenari d’emergència a excepcionalitat sigui efectiu dilluns, quan es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC).

Actualment, els embassaments del sistema Ter-Llobregat estan al 24,8% de la seva capacitat, amb 154 hectòmetres cúbics. El llindar mínim per aixecar la fase d’emergència és de 100 hectòmetres cúbics, una quantitat que va assolir-se durant el mes de gener, i que va obligar a prendre mesures i imposar restriccions d’aigua a sectors com l’agricultura o el turisme, però també a l’àmbit privat, amb limitacions de 200 litres d’aigua per habitant i dia, el tancament de fonts, la prohibició de regar o d’omplir piscines, entre altres.

Publicitat

L’emergència per sequera es va decretar l’1 de febrer als 202 municipis que formen part d’aquest àmbit, no sense que els grups parlamentaris es barallessin entre ells a l’hora d’acordar les restriccions i les penalitzacions en cas d’incomplir-les. La setmana passada, el Govern de Catalunya deixava sense concretar si s’aixecaria la fase d’emergència arran de la millora dels embassaments i, de fet, defensava que encara no era el moment de plantejar-se revertir mesures perquè cal tenir la certesa que es poden mantenir els nivells de reserva.

Et pot interessar  Sabrià també fa un "pas al costat" i deixarà la política institucional
Publicitat

Opinió

Minut a Minut