Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El Govern a Sánchez: la cogovernança “només serà real” si es recuperen competències

|

- Publicitat -

La consellera de la Presidència i portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó, ha afirmat que la cogovernança en la desescalada per la qual ha apostat aquest diumenge el president del Govern, Pedro Sánchez, “només serà real si es fa recuperant” les competències autonòmiques centralitzades amb l’estat d’alarma pel coronavirus.

“Des de la cogovernança, la col·laboració i la lleialtat entre governs: creiem que és important treballar així des del Govern, però amb les competències que ens són pròpies”, ha dit en una entrevista de TV3 recollida per Europa Press, després de la reunió telemàtica de presidents autonòmics aquest diumenge, a la qual ha assistit el president Quim Torra.

Publicitat

Budó ha defensat que, “després de 37 anys de gestió” sanitària, la Generalitat te l’experiència, els coneixements i la perícia necessària per gestionar el desconfinament pel coronavirus a Catalunya.

“Vam començar sols aquesta reivindicació de competències, de certs canvis en la manera d’actuar, i per sort avui hi ha moltes comunitats autònomes i presidents que diuen el mateix i demanen el mateix”, ha assegurat.

Si no hi ha una tornada de competències –sigui aixecant l’estat d’alarma, deixant Catalunya exempta, o nomenant a la Generalitat autoritat competent– “l’espai polític de JxCat” no recolzarà l’estat d’alarma en una nova pròrroga.

 

Vergés es reuneix amb Illa

Budó també ha explicat que la consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, es reunirà la tarda d’aquest diumenge amb el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i li traslladarà en una trobada bilateral el mateix plantejament.

Per a la reunió, Torra ha encomanat a Vergés “negociar i reivindicar” les regions sanitàries com a unitat adequada per gestionar el desconfinament a Catalunya, ha explicat Budó.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut