Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

El Gobierno transfereix tres noves competències al País Basc a les portes de la campanya electoral

|

- Publicitat -

La Comissió Mixta de Transferències Estat-País Basc ha acordat aquest dijous la cessió de tres noves competències al govern basc, a poques hores perquè comenci la campanya electoral per a les eleccions del 12 de juliol. Es tracta de les ajudes prèvies a la jubilació ordinària per a persones afectades per expedients de regulació d’ocupació (ERO), l’execució de la legislació sobre productes farmacèutics i les prestacions sanitàries de l’assegurança escolar, que ara es gestionaran des d’Ajuria Enea.

La ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias, ha presidit la trobada, en què també hi ha participat el conseller basc de Governança Pública i Autogovern, Josu Erkoreka. La despesa d’aquesta gestió, uns 7,5 milions d’euros, s’abonarà deduint el 6,24% de la transferència que l’executiu basc fa anualment als comptes de l’Estat gràcies al seu sistema propi de finançament.

Et pot interessar  Feijóo acusa Sánchez de no condemnar amb prou "rapidesa i contundència" l'atac d'Iran: "Ha estat l'últim"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut