Dilluns, 28 de novembre de 2022 - Edició 1586
La República

El Gobierno torna a riure’s del ciutadà: Nou màxim històric en el preu de la llum

L’executiu “més progressista de la història” sembla que s’està fent un fart de riure a costa del ciutadà. A més de no complir amb la promesa de reduir el preu de la factura de la llum, l’electricitat marca un rècord històric

Agències 22/12/2021

El Gobierno “més progressitat de la història” deixa una nova promesa sense complir. El president de l’executiu espanyol va assegurar que el desembre la factura de la llum s’assimilaria a la de 2018. A pocs dies d’acabar el darrer més de l’any, es preveu que aquesta xifra sigui inassoble i resulta un descrèdit més contra l’executiu.

Justament avui, el preu de la llum continua batent tots els rècords i aquest dijous en marcarà un de nou: 383,67 euros/MWh, segons les dades publicades per l’Operador del Mercat Ibèric de l’Electricitat (OMIE). L’últim rècord, d’aquest dimecres mateix, és de 360,02 euros/MWh. El preu de l’electricitat al mercat majorista pujarà dijous un 6,5% respecte a l’últim màxim històric, i es consolidarà per sobre dels 300 euros MWh.

El màxim del dia arribarà als 400 euros/MWh, mentre que el moment més barat serà de matinada i no baixarà dels 303 euros/MWh. Els moments més cars seran a les 7 i les 8 del vespre, amb 409 euros/MWh.

En altres paraules, el descrèdit del Gobierno augmenta al mateix ritme que el preu de la llum. De manera ràpida, previsible i, pel que sembla, sense aturador.