Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El Gobierno torna a riure’s del ciutadà: Nou màxim històric en el preu de la llum

|

- Publicitat -

El Gobierno “més progressitat de la història” deixa una nova promesa sense complir. El president de l’executiu espanyol va assegurar que el desembre la factura de la llum s’assimilaria a la de 2018. A pocs dies d’acabar el darrer més de l’any, es preveu que aquesta xifra sigui inassoble i resulta un descrèdit més contra l’executiu.

Justament avui, el preu de la llum continua batent tots els rècords i aquest dijous en marcarà un de nou: 383,67 euros/MWh, segons les dades publicades per l’Operador del Mercat Ibèric de l’Electricitat (OMIE). L’últim rècord, d’aquest dimecres mateix, és de 360,02 euros/MWh. El preu de l’electricitat al mercat majorista pujarà dijous un 6,5% respecte a l’últim màxim històric, i es consolidarà per sobre dels 300 euros MWh.

Publicitat

El màxim del dia arribarà als 400 euros/MWh, mentre que el moment més barat serà de matinada i no baixarà dels 303 euros/MWh. Els moments més cars seran a les 7 i les 8 del vespre, amb 409 euros/MWh.

En altres paraules, el descrèdit del Gobierno augmenta al mateix ritme que el preu de la llum. De manera ràpida, previsible i, pel que sembla, sense aturador.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut