Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El Gobierno torna a posar pedres a la gestió catalana: enviarà el “fons de recuperació” en comptagotes

|

- Publicitat -

El govern espanyol pagarà el “fons especial de recuperació” de 16.000 MEUR a les autonomies en tres trams. Així ho ha informat el president espanyol, Pedro Sánchez, durant la conferència d’aquest diumenge amb els presidents autonòmics, segons ha explicat la portaveu del seu govern, María Jesús Montero, en roda de premsa. Així, les comunitats rebran uns primers 6.000 MEUR a curt termini. Els dos trams restants s’enviaran al llarg del segon semestre de 2020. Montero ha explicat que els diners es destinaran a despesa sanitària, polítiques socials i a pal·liar la reducció d’ingressos. El fons s’aprovarà per reial decret i serà “excepcional i temporal” i la “major injecció de diners mai feta per l’Estat a les comunitats”, segons Montero.

Els recursos es repartiran d’acord amb “paràmetres objectius”: els destinats a despesa sanitària segons les dades d’afectació de la pandèmia, els de despesa social per població, i la resta d’acord amb la disminució d’ingressos propis.

Publicitat

D’aquesta partida, fins a 10.000 aniran destinats a reforçar la sanitat. En aquest cas, el repartiment dels diners entre comunitats es farà atenent una sèrie d’indicadors objectius que cada govern autonòmic ha facilitat al govern central durant els últims. Les ajudes per fons socials (1.000 MEUR) es repartiran en funció de la població de cada territori, mentre que la partida restant (5.000 MEUR) es donarà tenint en compte la caiguda d’ingressos a cada territori. “Entenem que cada comunitat voldrà el màxim de recursos possibles, però els criteris a tenir en compte hauran de ser justos”, ha expressat Montero.

Et pot interessar  La CUP insta Aragonès a "seure i parlar" per "forçar l'Estat perquè no li quedi altre que reconèixer l'autodeterminació"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut