Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

El Gobierno torna a donar la nota dient que prendrà accions encara que “no hi hagi acords europeus”

|

- Publicitat -

– El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha avisat aquest divendres que l’executiu espanyol prendrà accions contra l’augment del preu de l’energia si no es tanca cap acord a nivell europeu. Després que en la cimera informal de líders europeus a Versalles (França) s’hagi abordat la qüestió però no s’hagi avançat per impulsar cap mesura concreta, Sánchez ha dit que el govern espanyol farà “tot el que estigui en les seves mans” per fer front a l’alça del preu de l’energia. Sánchez s’ha encomanat a la cimera de finals de març a Brussel·les perquè els 27 prenguin “decisions” i ha advertit que tirarà endavant mesures a nivell estatal si no hi ha un acord europeu en la cimera de finals de mes.

Per tal de sumar suports per a la reforma del mercat elèctric, Sánchez ha anunciat una gira de reunions amb líders europeus els pròxims dies, tot i que no ha especificat amb qui es veurà.

Publicitat

Sánchez ha insistit en la necessitat de desvincular el preu del gas del de l’electricitat i ha confiat que la Comissió Europea presenti una proposta concreta en els pròxims dies. Per sumar suports, el president del govern espanyol ha dit que els ciutadans i les empreses no poden ser “ostatges” del “xantatge energètic” del president rus, Vladímir Putin.

Per Sánchez, és “urgent” que es prenguin mesures per desvincular el preu del gas del de l’electricitat. “Hi ha ciutadans i empreses patint que podrien no estar patint tant”, ha dit el president del govern espanyol. “Clarament, el sistema no està responent de manera efectiva a l’estrès al qual se l’està sometent pel preu de l’energia”, ha subratllat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut