Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

El Gobierno torna a atacar la privacitat dels ciutadans amb un dispositiu de reconeixement facial a l’entrada dels espectacles

|

- Publicitat -

El Gobierno torna a l’atac per atemptar contra la privacitat dels ciutadans. El Ministerio d’Interior ha proposat la utilització de la tecnologia de reconeixement facial en espectacles de masses per controlar possibles delictes i rastrejar si hi ha antecedents. De moment, ja s’ha firmat un conveni al Centre de Desenvolupament Tecnològic industrial per tenir accés als serveis tecnològics.

En concret, el BOE ha proposat un sistema de reconeixement de persones que, estant instal·lat al mateix punt de control d’accés a l’entrada de l’esdeveniment en qüestió, pot “proporcionar als agents que controlen els accessos, alertes per detenir a persones amb assumptes pendents amb la justícia”. Aquests mètodes abusius per negar de privacitat a la gent ja han estat criticats anteriorment, i no per qualsevol empresa: segons ha avançat el diari Voz Populi, multinacionals com Microsoft, IBM i Amazon han prohibit la venda d’aquestes solucions a cossos de seguretat dels Estats Units arran de la mort de George Floyd en mans d’un agent de policia.

Publicitat

 

Et pot interessar  La fiscalia demana arxivar la causa contra l'exdirectora del CNI per l'espionatge a Aragonès
Publicitat

Opinió

Minut a Minut