Dijous, 4 de juny de 2020 - Edició 679
La República

El Gobierno protegeix Borrell i nega que donés “ordres anticonstitucionals” al cònsol espanyol cessat a Edimburg

JxCat ja va denunciar Borrell a la fiscalia per prevaricació i ara el Gobierno diu que van ser “instruccions de tipus econòmic”

Àlex Huguet
Àlex Huguet 14/02/2020
Josep Borrell, en una imatge d'arxiu

El Gobierno de Pedro Sánchez nega que Josep Borrell donés “ordres anticonstitucionals” a l’excònsol espanyol a Edimburg. Miguel Ángel Vecino va ser destituït el juny del 2019 després de dir, en un article, que Escòcia tornaria a la Unió Europea en el cas que fos independent. Arran d’això, Vecino va acusar públicament al gabinet de Borrell de donar-li aquestes “ordres anticonstitucionals”.

El diputat de BilduJon Iñarritu, ha compartit el document que ha fet públic el Gobierno on protegeix Borrell i carrega contra l’excònsol, dient que les instruccions que li va donar Borrell, eren de tipus econòmic. Iñarritu ja ha anunciat que el seu partit preguntarà, al Congrés, quines són aquestes instruccions, ja que a l’informe no especifica exemples d’ordres que Borrell hagués pogut donar a Vecino en el seu moment.

De fet, JxCat ja va denunciar Borrell a la fiscalia per prevaricació després de l’acusació pública de l’excònsol espanyol.

 

Relacionats