Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

El Gobierno posa traves a la recuperació del Turisme proposant un impost pels bitllets d’avió

Al·leguen que l’objectiu és incentivar l’ús de mitjans de transport més sostenibles mentre segueix la incertesa en la campanya d’estiu

Redacció
Redacció 06/05/2021
Maria Jesus Montero, portaveu del gobierno

El Gobierno “més progressista de la història” es veu clarament superat per la situació pandèmica, i no l’encerten ni en el Pla de Recuperació. Segons informa el diari La Información, l’executiu espanyol ha proposat a Brussel·les aprovar un impost específic pels bitllets d’avió, afectant així els usuaris per una taxa que pretén rebaixar la mobilització en aquest transport per tal d’apostar per “altres més sostenibles”.

Aquesta decisió es pren en plena recuperació del Turisme de la gegant davallada que ha patit a tot el món per culpa de la covid, i que segueix amb moltes incògnites pel funcionament del sector de cara a l’estiu. El departament de María Jesús Montero està esperant l’aprovació d’aquesta taxa, que encara ha depassar el tràmit de la consulta pública, esperant la conclusió dels experts per tal d’aprovar aquest impost als bitllets d’avió. De moment, Hisenda no ha especificat a Brussel·les quan serà el moment, però es planteja que sigui a partir del 2022.