Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

El Gobierno passa la pilota a Torra: “No cal que esperi a novembre, no al referèndum”

El Gobierno espanyol ha tardat molt poc a respondre al president de la Generalitat, Quim Torra, que avui mateix desafiava la Moncloa assegurant que els socialistes perdrien el suport d’ERC […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 02/10/2018
La ministra d'Educació i portaveu del Gobierno, Isabel Celaá

El Gobierno espanyol ha tardat molt poc a respondre al president de la Generalitat, Quim Torra, que avui mateix desafiava la Moncloa assegurant que els socialistes perdrien el suport d’ERC i PDeCAT si no hi ha una proposta de referèndum abans del novembre.

La portaveu del Gobierno i ministra d’Educació, Isabel Celaá, ha assegurat en una roda de premsa cap a dos quarts de vuit de la tarda d’avui que “el president de la Generalitat no ha d’esperar a novembre: la resposta és autogovern i no independència; convivència i no independència. El govern d’Espanya no accepta ultimàtums”.

Així doncs, ha tancat la porta rotundament a pactar una consulta i simplement s’ha dedicat a recordar que el govern del PSOE a través dels seus actes està “donant fruits” a les peticions de Catalunya com les reunions bilaterals realitzades fins ara.

També ha explicat que de moment, “no hi ha raons” per aplicar un nou article 155.