Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El Gobierno no admet haver intervingut en la participació de Puigneró en una cimera internacional

|

- Publicitat -

El ministeri espanyol d’Afers Exteriors desmenteix “qualsevol intervenció” en relació a la participació del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, en una cimera internacional. El ministeri ho fa després que el conseller denunciés dissabte que l’ambaixada espanyola a Estònia havia vetat la seva participació a l’esdeveniment virtual Global Business Summit 2020, una cimera internacional sobre l’àmbit digital coorganitzada per Estònia i els Emirats Àrabs Units el 16 de desembre. Fonts diplomàtiques espanyoles han assegurat a l’ACN que ni l’ambaixada d’Espanya a Estònia ni el ministeri han fet “cap gestió”. La conselleria de Polítiques Digitals ha demanat per carta explicacions al ministeri espanyol.

En la missiva, amb data 11 de desembre, el departament de Puigneró explica que l’objectiu del congrés és donar a conèixer solucions digitals globals connectant governs i empreses a nivell internacional, motiu pel qual el Govern es va posar en contacte amb l’organització de l’esdeveniment per participar-hi.

Publicitat

“El ministeri d’Afers Exteriors d’Estònia va acceptar la participació del conseller”, recull la carta. Amb tot, afegeix que posteriorment l’organització del Global Business Summit els trasllada que l’ambaixada espanyola a Estònia els ha comunicat la “prohibició” de participació del conseller.

Per aquest motiu, la conselleria demana en la missiva els “motius i justificacions” per “vetar” la participació de Puigneró a la cimera.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut