Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

El Gobierno “més progressista” insisteix amb el compliment de la sentència del 25% en castellà

|

- Publicitat -

La ministra d’Educació, Pilar Alegría, ha insistit que haurà de ser el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) qui determini si la resposta del Govern a la sentència del 25% en castellà a les escoles catalanes és “encertada, oportuna o correcta”. En un esmorzar informatiu organitzat per Europa Press aquest dilluns al matí, Alegría ha remarcat que no coneix el contingut del decret que aprovarà la Generalitat ni si aquest serà la resposta que traslladi al TSJC, però ha insistit que “les sentències fermes es compleixen”. “No hi ha debat que valgui”, ha dit. Alegría ha subratllat que el que vol el Gobierno és que tots els estudiants “sàpiguen desenvolupar-se amb la mateixa fluïdesa” en català i castellà.

Alegría ha demanat que es deixi d’utilitzar la llengua com a “arma llancívola” i ha apuntat que l’alta inspecció educativa ja s’ha adreçat a la Generalitat per saber quina serà la resposta que doni, però “de moment” no tenen resposta.

Publicitat

Cotització de l’FP dual

D’altra banda, la titular d’Educació ha explicat que el govern espanyol treballa perquè tots els estudiants de Formació Professional dual cotitzin a la seguretat social quan facin pràctiques a través d’un de contracte subvencionat per l’Estat. Alegría ha explicat que el govern espanyol ho bonificarà en “més d’un 90%” i es vol posar en marxa de cara al curs vinent.

Et pot interessar  La Fiscalia de la censura: demana dos anys de presó pels tuitaires que van criticar la família que volia el 25% de castellà a Canet
Publicitat

Opinió

Minut a Minut