Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El Gobierno manté en secret el dispositiu del rei emèrit Juan Carlos I a Abu Dhabi

|

- Publicitat -

El ministeri de l’Interior del govern espanyol es nega a donar qualsevol detall sobre el dispositiu de seguretat que acompanya el rei emèrit des de la seva sortida d’Espanya amb destinació a Abu Dhabi el passat 3 d’agost. Rebutja fins i tot fer pública la informació sobre el nombre d’agents de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat que estan destinats als Emirats Àrabs amb aquest o altres propòsits. En el cas del dispositiu concret de seguretat de Juan Carlos I, Interior argumenta que donar dades sobre “el nombre de persones que acompanyen al rei per a garantir la seva seguretat” deixaria “en evidència les vulnerabilitats o fortaleses” del desplegament afectant “la integritat d’aquesta persona i dels encarregats de la seva protecció”. Un altre dels arguments és que els plans de protecció de les autoritats tenen un caràcter reservat.

És la resposta que dóna la Secretaria d’Estat de Seguretat a la pregunta de quants efectius de les FCSE estan desplegats a Unió dels Emirats Àrabs amb motiu de la presència de l’excap de l’Estat formulada a través del Portal de Transparència i que recull avui Eldiario.es.

Publicitat

El Gobierno considera que la Llei de Transparència justifica l’ocultació d’aquestes dades en les limitacions que estableix en el seu article 14 i cita els apartats que es refereixen a “la seguretat pública” i a “la prevenció, recerca i sanció dels il·lícits penals, administratius o disciplinaris”.

Interior també esgrimeix que es tracta d’una informació classificada amb caràcter reservat baix la que se circumscriuen assumptes com “els plans de protecció de totes aquelles persones sotmeses a aquesta, específicament els de les autoritats i dels membres de les Forces Armades” i “les plantilles de personal i de mitjans i d’equip de les Unitats” així com els documents “per al planejament, preparació o execució” d’aquests assumptes als quals s’atorga la qualificació de secret o reservat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut