Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

El Gobierno intenta seduir ERC amb bones intencions per la llei de l’audiovisual i la protecció del català

|

- Publicitat -

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha assegurat que a la llei de l’audiovisual hi haurà mecanismes que blindin i protegeixin les llengües cooficials –com el català- en les produccions. “Hi haurà garanties perquè les llengües cooficials tinguin assegurat un nivell de producció i de gravació raonable i respectuós amb les llengües cooficials”, ha promès en una entrevista a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’. Bolaños, però, no ha volgut concretar si la protecció es farà a través de percentatges i quotes mínimes i s’ha limitat a dir que la defensa “estarà garantida”. El ministre ha explicat que estan treballant per tancar el text amb “esperit de consens” i intentant “equilibrar interessos contraposats”.

Publicitat

D’altra banda, el ministre ha estès la mà a ERC per negociar i aprovar els pressupostos generals de l’Estat (PGE), que el govern espanyol va aprovar just aquest dijous. Bolaños confia que es podran entendre amb els republicans i ha apel·lat a la seva “mirada progressista”. Segons el ministre socialista es tracta d’uns comptes “molt importants” perquè busquen posar la recuperació i el creixement econòmic al centre.

Et pot interessar  Junqueras remou les cendres del passat i retreu a Colau el pacte amb Manuel Valls el 2019 per demostrar que "no és garantia" d'un govern progressista
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió