Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El Gobierno es posa al costat de la família espanyolista que va demanar el 25% d’hores en castellà a Canet

|

- Publicitat -

La ministra de Justícia, Pilar Llop, ha expressat aquest dijous el seu suport a la família de Canet de Mar que va portar als tribunals la immersió lingüística a una escola pública d’educació infantil i primària i que va aconseguir que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) decretés que la classe del seu fill ha de fer un 25% de les hores lectives en castellà. Les famílies afectades per aquesta decisió han demanat al Govern que “blindi” la immersió a la classe dels seus fills en un manifest, i part de la premsa espanyola s’ha fet ressò d’un tuit que apuntava a la família que ha presentat la denúncia com a ‘supremacista’.

En declaracions als mitjans i preguntada per “l’assetjament al nen de Canet de Mar”, Llop ha afirmat que el seu govern “no té coneixement exactament” dels fets. “Cal veure els expedients i veure primer què ha passat”, ha afirmat, “però per descomptat, tot el nostre suport a la família, tot el nostre suport”.

Publicitat

El portaveu del PP al Senat, Javier Maroto, ha anat més enllà per afirmar que el seu partit està “en contra de qualsevol agressió”. “Per a alguns catalans independentistes, la llengua s’ha convertit en una eina d’atac personal de la forma més cruel contra un nen i, per tant, la meva condemna és doble”.

Et pot interessar  La Fiscalia de la censura: demana dos anys de presó pels tuitaires que van criticar la família que volia el 25% de castellà a Canet
Publicitat

Opinió

Minut a Minut