Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El Gobierno “es llueix” amb un decret que redueix els requisits necessaris per obtenir l’ESO

|

- Publicitat -

El Gobierno “més progressista de la història” ha trobat una “recepta màgica” per reduir la taxa de repetició dels estudiants de primària i secundària: permetre que els estudiants obtinguin el títol malgrat tenir una assignatura suspesa.

L’executiu espanyol s’ha coronat amb l’aprovació del decret llei, que rebaixa l’exigència per aconseguir els certificats dels Estudis Secundaris Obligatoris. Amb aquesta nova llei els estudiants tan sols podran repetir dues vegades en tota l’etapa obligatòria, una a primària i una altra a secundària. D’aquesta manera, que els docents afirmin que hi ha hagut “l’obtenció de les competències professionals” serà suficient per justificar que l’estudiant passi de curs.

Publicitat

Per tant, serà possible “arribar als objectius i competències”mínims. En altres paraules, permet que hi hagi una certa arbitrarietat, i que els estudiants superin els cursos, sense haver d’avaluar si tenen un nivell suficient.

En definitiva, l’aprovació del nou decret ha causat polèmica precisament perquè en comptes de cercar una millora en l’adquisició de coneixements i competències, se centra a reduir les males dades, sense que això suposi una millora en l’educació.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut