Dimecres, 29 de juny de 2022 - Edició 1434
La República

El Gobierno “es llueix” amb un decret que redueix els requisits necessaris per obtenir l’ESO

El nou decret aprovat per l’executiu espanyol permet que els estudiants passin de curs malgrat no aprovar les assignatures

Agències 16/11/2021

El Gobierno “més progressista de la història” ha trobat una “recepta màgica” per reduir la taxa de repetició dels estudiants de primària i secundària: permetre que els estudiants obtinguin el títol malgrat tenir una assignatura suspesa.

L’executiu espanyol s’ha coronat amb l’aprovació del decret llei, que rebaixa l’exigència per aconseguir els certificats dels Estudis Secundaris Obligatoris. Amb aquesta nova llei els estudiants tan sols podran repetir dues vegades en tota l’etapa obligatòria, una a primària i una altra a secundària. D’aquesta manera, que els docents afirmin que hi ha hagut “l’obtenció de les competències professionals” serà suficient per justificar que l’estudiant passi de curs.

Per tant, serà possible “arribar als objectius i competències”mínims. En altres paraules, permet que hi hagi una certa arbitrarietat, i que els estudiants superin els cursos, sense haver d’avaluar si tenen un nivell suficient.

En definitiva, l’aprovació del nou decret ha causat polèmica precisament perquè en comptes de cercar una millora en l’adquisició de coneixements i competències, se centra a reduir les males dades, sense que això suposi una millora en l’educació.