Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

El Gobierno entossudit tira endavant el pla energètic, tot i la insatisfacció autonòmica

Els populars no descarten dur-lo al TC però confien que el Gobierno “rectifiqui”

Redacció 08/08/2022
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, compareixent després del Consell de Ministres extraordinari Data de publicació: dissabte 25 de juny del 2022, 15:39 Localització: Madrid Autor: Pool Moncloa/Fernando Calvo

El paquet de mesures energètiques impulsades des de la Moncloa no han tingut una bona benvinguda: Ayuso ha anunciat que portarà el decret al Tribunal Constitucional i el PP n’ha exigit “la retirada immediata” durant una roda de premsa aquest dilluns. Els conservadors consideren que la norma “no atén les particularitats de cada territori i no ha mesurat l’impacte econòmic sobre els sectors afectats”. D’altra banda, des de les comunitats autònomes també s’han rebut crítiques per falta de “consens” i de “consulta”.

Davant el panorama poc favorable, l’executiu espanyol, Pedro Sánchez ha convocat una reunió on hi han participat els governs autonòmics per poder “alienar les polítiques d’estalvi energètic”. La trobada s’ha dut a terme aquest dilluns, dos dies abans que se celebri l’aprovació de les mesures.

En referència a la Generalitat també hi ha hagut descontentament. El secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Albert Castellanos, ha qualificat que les mesures generen “inseguretat jurídica” als sectors afectats. Tot i que el Govern comparteix els objectius de les mesures, hi veu marge de millora en les formes i, per aquest motiu,ha demanat endarrerir l’entrada en vigor del pla d’estalvi.

La proposta de la Generalitat s’ha denegat i tot continuarà en marxa tal i estava previst; per tant, ni s’endarrereix l’aprovació ni es modificarà el decret tot i la insatisfacció i malestar.