Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El Gobierno entossudit tira endavant el pla energètic, tot i la insatisfacció autonòmica

|

- Publicitat -

El paquet de mesures energètiques impulsades des de la Moncloa no han tingut una bona benvinguda: Ayuso ha anunciat que portarà el decret al Tribunal Constitucional i el PP n’ha exigit “la retirada immediata” durant una roda de premsa aquest dilluns. Els conservadors consideren que la norma “no atén les particularitats de cada territori i no ha mesurat l’impacte econòmic sobre els sectors afectats”. D’altra banda, des de les comunitats autònomes també s’han rebut crítiques per falta de “consens” i de “consulta”.

Davant el panorama poc favorable, l’executiu espanyol, Pedro Sánchez ha convocat una reunió on hi han participat els governs autonòmics per poder “alienar les polítiques d’estalvi energètic”. La trobada s’ha dut a terme aquest dilluns, dos dies abans que se celebri l’aprovació de les mesures.

Publicitat

En referència a la Generalitat també hi ha hagut descontentament. El secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Albert Castellanos, ha qualificat que les mesures generen “inseguretat jurídica” als sectors afectats. Tot i que el Govern comparteix els objectius de les mesures, hi veu marge de millora en les formes i, per aquest motiu,ha demanat endarrerir l’entrada en vigor del pla d’estalvi.

La proposta de la Generalitat s’ha denegat i tot continuarà en marxa tal i estava previst; per tant, ni s’endarrereix l’aprovació ni es modificarà el decret tot i la insatisfacció i malestar.

Et pot interessar  El PSOE i la Moncloa obvien l'advertència de Puigdemont i reclamen un govern d'Illa encara que sigui en minoria
Publicitat

Opinió

Minut a Minut