Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El Gobierno de Sánchez suma un altre canvi de ministre: Joan Subirats substitueix Manuel Castells

|

- Publicitat -

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha confiat que el nou ministre d’Universitats, Joan Subirats, contribuirà a fer que l’executiu segueixi fent una política basada en la “proximitat, l’empatia, el diàleg i el respecte”. “Han de seguir sent les màximes del govern espanyol perquè, entre tots, aconseguim dignificar l’activitat política i enfortir les institucions democràtiques amb bona educació, serenitat i responsabilitat en el desenvolupament de la representació que ostentem”, ha dit aquest divendres al matí en una compareixença al Palau de la Moncloa per comunicar el canvi en el Consell de Ministres i després de la polèmica pel to utilitzat pel PP contra el Gobierno.

D’altra banda, Sánchez ha agraït la “dedicació” del ministre sortint, Manuel Castells, que abandona l’executiu per motius de salut. El Consell de Ministres d’aquest divendres serà l’últim amb Castells com a titular d’Universitats. El president espanyol ha destacat que Castells ha “desenvolupat una política de suport a la universitat amb l’avantprojecte de llei d’universitats i l’augment de les beques” en plena pandèmia.

Publicitat

“La seva visió cosmopolita de la universitat i l’àmplia experiència en l’àmbit internacional han enriquit sens dubte la política universitària”, ha afirmat el cap de l’executiu, que ha destacat el “bon to”, la “capacitat de diàleg” i el “caràcter reflexiu” de Castells que el fan “mereixedor del reconeixement” de Sánchez.

Pel que fa a Subirats, Sánchez ha remarcat que com a catedràtic de Ciència Política ha fet una “ingent tasca acadèmica” a la qual s’uneix l’experiència política a l’Ajuntament de Barcelona. El president espanyol ha fet referència a una piulada de Subirats en què el futur ministre deia que cal una “política menys tecnocràtica i delegativa, més protectora, propera i capaç d’empatitzar amb les penalitats del dia a dia”.

Et pot interessar  Bolaños espera que Sánchez continuï: "No ens poden doblegar amb mentides i boles"

“Estic convençut que amb la seva presència en el govern i amb el desenvolupament de la seva nova responsabilitat ens ajudarà amb aquesta forma de fer política a la qual feia referència”, ha dit Sánchez, que ha subratllat que l’objectiu de l’executiu segueix sent aconseguir una “recuperació econòmica justa” i “recuperar la normalitat” per “consolidar-la”.

“El treball que ha desenvolupat el professor Castells ha contribuït a tot això i estic convençut que el de Subirats servirà per seguir en aquesta mateixa senda que tant li convé al nostre país”, ha apuntat el president espanyol.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut