Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El Gobierno compleix finalment els desitjos d’Ayuso: Madrid passarà a la fase 1

|

- Publicitat -

El Ministeri de Sanitat ha autoritzat que la Comunitat de Madrid entri dilluns a la fase 1, segons fonts de la conselleria de Sanitat, que expliquen que el govern espanyol els ho ha comunicat per telèfon. L’executiu de Pedro Sánchez havia rebutjat dues setmanes seguides la proposta d’avançar en la desescalada que havia fet el govern d’Isabel Díaz Ayuso la qual cosa ha generat una confrontació política amb el govern autonòmic -de coalició de PP i Cs-, que ha portat la negativa de Ministeri de Sanitat als tribunals. Madrid estava encara en la fase 0 però amb relaxament d’algunes mesures des de la setmana passada, és a dir, la mateixa situació que a Barcelona.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ho anunciarà en roda de premsa després del Consell de Ministres i abans de la reunió del Consell Interterritorial de Sanitat amb les CCAA, prevista a les 16.30 h.

Publicitat

Polèmica amb Madrid

La decisió dels dos últims divendres de no acceptar la proposta de Madrid de passar a la fase 1 ha generat una confrontació política amb el govern autonòmic -de coalició de PP i Cs-. La seva presidenta, Isabel Díaz Ayuso, ha portat la qüestió al Tribunal Suprem i ha dirigit dures crítiques al govern espanyol.

La decisió del govern de Madrid de proposar avançar també va provocar tensions en el si de l’executiu autonòmic. En la primera ocasió, la pròpia Ayuso va admetre que es feia amb criteris econòmics i abans d’enviar-la al Ministeri de Sanitat, la directora general de Salut Pública de Madrid, Yolanda Fuentes, va dimitir.

Madrid tenia “sensacions millors”

Et pot interessar  El suposat govern progressista del PSOE i Sumar portarà al Constitucional la ILP per declarar la independència

Poc abans de conèixer la decisió del govern espanyol, el conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Enrique Ruiz Escudero, ha dit a ‘La Sexta’ que havien tingut “sensacions millors” amb la reunió bilateral amb l’executiu de Pedro Sánchez i ha confiat a passar a la fase 1. Ruiz Escudero ha defensat que estan preparats i que ja ho estaven les setmanes anteriors.

El conseller de Sanitat madrileny ha demanat que “les regles del joc siguin les mateixes” per a totes les CCAA i ha opinat que el criteri d’Illa en les anteriors ocasions “excedia” l’estrictament sanitari. Segons Ruiz Escudero, algunes autonomies que sí van passar a la fase 1 “no tenen la capacitat de seguiment” de casos que té Madrid.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut