Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El Gobierno camufla en un decret social el pagament dels 1.350 milions als bancs pel projecte Castor

|

- Publicitat -

El Gobierno va utilitzar un decret llei amb mesures socials, com les desgravacions fiscals als beneficiaris de l’Ingrés Mínim Vital (IMV), per a donar llum verda al pagament de 1.350 milions d’euros del deute pel projecte Castor. Segons publica el diari ‘Público’ l’Executiu va incloure aquesta autorització per a indemnitzar a CaixaBank, Bankia i Banc Santander en el reial decret “de mesures financeres de suport social i econòmic i de compliment de l’execució de sentències”, que va entrar en vigor el passat 29 de desembre i es convalidarà previsiblement en el ple extraordinari d’aquest dijous en el Congrés.

El Tribunal Suprem, atesa la demanda de les tres entitats financeres, va obligar l’Estat a pagar els 1.350 milions que els bancs van avançar en el seu moment per a compensar a la constructora ACS i al grup canadenc Dundee per la cancel·lació del fallit magatzem artificial de gas Castor construït enfront de les costes de Castelló. “A aquesta quantitat cal afegir els interessos compensatoris des de la data de la presentació de la reclamació fins a la data de notificació de la sentència, sense perjudici dels interessos legals que poguessin correspondre a partir de la citada notificació de conformitat amb la normativa vigent”, afegeix el decret.

Publicitat

El Gobierno justifica que l’execució de la citada sentència es durà a terme pel Ministeri d’Hisenda al qual, per a poder procedir al pagament d’aquesta, “se li concedeix una ampliació del crèdit destinat al pagament de sentències de responsabilitat patrimonial de l’Estat legislador”. Així mateix, per a atendre el seu pagament, la norma contempla que “es fa necessari acudir en part a l’endeutament al no disposar el Fons de Contingència de recursos suficients per a finançar-lo”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut