Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

El Gobierno aprofita els resultats electorals francesos per criticar el PP

|

- Publicitat -

La ministra de Ciència, Diana Morant, ha atribuït la caiguda del Partit Socialista a les eleccions franceses -on Anne Hidalgo ha rebut l’1,7% dels vots- “al sistema electoral francès”, que “té dues voltes” i fa que “amb l’amenaça de la ultradreta la gent es mobilitzi cap a la força que té més possibilitats de plantar-li cara”. Morant ha destacat que contràriament al que passa a l’Estat, a França la dreta evita acords amb la ultradreta, de manera que “el partit popular francès”, en referència als Republicans, “ja ha demanat el vot per a Macron”, per establir un “cordó sanitari” a la ultradreta. Mentrestant, ha dit, “al nostre país avui mateix Feijóo obrirà les portes de bat a bat a un partit d’ultradreta al govern de Castella i Lleó”.

En una entrevista a TV3, Morat no ha volgut parlar dels errors dels socialistes francesos que els han portat de tenir la presidència de la República a quedar desens a la primera volta dels comicis. Aquesta, ha dit, no és una tasca del PSOE.

Publicitat

En canvi, sí que ha comparat el cordó sanitari de totes les formacions de centredreta a l’Agrupació Nacional de Marine El Pen. Mentre els partits francesos uneixen forces per evitar que la ultradreta arribi al poder, ha dit, a Castella i Lleó el PP investeix un president en un govern amb Vox.

“Serà la primera vegada que la ultradreta torni a un govern després de 46 anys, un govern que es conformarà amb una força negacionista contra la violència de gènere, contra l’Estat autonòmic i contra l’esperit d’Europa”, ha dit.

Segons Morant, “el primer pacte de Feijóo, que es passa el dia demanant pactes, és un pacte amb la ultradreta”, i “això és una mala notícia per al nostre país”.

Et pot interessar  El PPC allarga la mà a Junts per "entendre's" en l'impost de successions
Publicitat

Opinió

Minut a Minut