Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

El Gobierno amaga haver obeït una recomanació de Puigdemont des de Brussel·les

|

- Publicitat -

“El Gobierno no ha donat els 15 milions d’euros d’ajudes a les cadenes de televisió privades que van anunciar durant la primera onada del coronavirus”. Aquesta és la resposta que ha donat el Parlament Europeu a la pregunta escrita que va plantejar a l’abril Carles Puigdemont sobre si era idoni que la Moncloa gastés tants diners públics en unes empreses amb beneficis anuals milionaris.

El cas es remunta a l’abril, quan el president exiliat posava en dubte a l’Eurocambra si era lícit donar 15 milions d’euros a les corporacions d’AtresMedia i Mediaset, que tenen beneficis anuals de  més de 10 milions d’euros, amb l’única excusa de paliar els efectes del coronavirus. Segons ha pogut saber Rac 1, la resposta de La Moncloa a Brussel·les ha estat que finalment no s’han executat aquestes ajudes. Ara bé, segons fonts properes a Puigdemont, des de la capital d’Europa haurien indicat al Gobierno de Sánchez que no hi hauria justificació per transferir diners només a les cadenes privades d’àmbit nacional, i en canvi, ignorar les d’àmbit regional. També posen en dubte que els processos de tramitació fossin correctes. És per això, que creuen que si Madrid ha retirat l’ajuda és perquè Europa li ha recomanat fer-ho.

Publicitat

Per ara, el Gobierno no ha donat cap explicació sobre aquest fet, per no admetre haver fet cas a un reclam del president exiliat.

Et pot interessar  El PPC allarga la mà a Junts per "entendre's" en l'impost de successions
Publicitat

Opinió

Minut a Minut