Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

El Gobierno amaga haver obeït una recomanació de Puigdemont des de Brussel·les

Europa hauria recomanat al Gobierno que no gastés 15 milions d’euros en “ajudes” per televisions privades durant la pandèmia, a petició del president exiliat

Redacció 19/11/2020
Carles Puigdemont, en un acte del Consell de la República a Perpinyà / Junts per Catalunya

“El Gobierno no ha donat els 15 milions d’euros d’ajudes a les cadenes de televisió privades que van anunciar durant la primera onada del coronavirus”. Aquesta és la resposta que ha donat el Parlament Europeu a la pregunta escrita que va plantejar a l’abril Carles Puigdemont sobre si era idoni que la Moncloa gastés tants diners públics en unes empreses amb beneficis anuals milionaris.

El cas es remunta a l’abril, quan el president exiliat posava en dubte a l’Eurocambra si era lícit donar 15 milions d’euros a les corporacions d’AtresMedia i Mediaset, que tenen beneficis anuals de  més de 10 milions d’euros, amb l’única excusa de paliar els efectes del coronavirus. Segons ha pogut saber Rac 1, la resposta de La Moncloa a Brussel·les ha estat que finalment no s’han executat aquestes ajudes. Ara bé, segons fonts properes a Puigdemont, des de la capital d’Europa haurien indicat al Gobierno de Sánchez que no hi hauria justificació per transferir diners només a les cadenes privades d’àmbit nacional, i en canvi, ignorar les d’àmbit regional. També posen en dubte que els processos de tramitació fossin correctes. És per això, que creuen que si Madrid ha retirat l’ajuda és perquè Europa li ha recomanat fer-ho.

Per ara, el Gobierno no ha donat cap explicació sobre aquest fet, per no admetre haver fet cas a un reclam del president exiliat.