Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El Gobierno afirma que derogarà la Llei Mordassa, a pesar de l’oposició del PP

|

- Publicitat -

La portaveu del Gobierno, Isabel Rodríguez, ha reiterat aquest dimarts la determinació del seu govern i dels partits que li donen suport de derogar la ‘Llei mordassa’ per “revertir les retallades en drets socials que va propiciar el govern del PP”.

Ha fet aquestes manifestacions a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres en resposta a les preguntes sobre la “gran manifestació” –en termes dels convocants- que els sindicats de policia SUP, UPF SPP, i les associacions de guàrdies civils AUGC, AEGC i APC han anunciat pel dia 27 de novembre a Madrid i davant les delegacions i subdelegacions de l’executiu espanyol.

Publicitat

La reforma de la Llei mordassa ja ha superat el primer tràmit al Congreso gràcies a una iniciativa del PNB a la que el PSOE i Podemos han presentat esmenes. La setmana passada els socis de coalició van anunciar que havien assolit un acord per reformar la llei, reduir l’import de les multes, eliminar la prohibició d’enregistrar actuacions policials i suspendre l’obligació de comunicar prèviament les manifestacions, entre altres.

La reforma ha rebut una oposició frontal per part del PP. La portaveu dels populars ha advertit aquest dimarts que la seva formació està disposada a recórrer la reforma al Tribunal Constitucional si prospera. El líder del PP, Pablo Casado, s’ha reunit aquest dimarts amb els representants d’algunes de les associacions judicials per transmetre’ls el seu suport.

Malgrat tot, la portaveu del Gobierno ha insistit que l’executiu no té intenció de rebaixar els plantejaments. “Aquest govern té un compromís amb la ciutadania respecte a una llei que vulnerava drets”, ha dit, i “el compromís està vigent”, ha dit. A més, ha recordat que la derogació de la reforma laboral consta al programa electoral “de moltes forces polítiques, no només les del govern”, i es durà a terme amb l’aval democràtic del Congreso.

Et pot interessar  Gènova manté la incògnita sobre la candidatura popular del 12-M i aposta per escoltar l'opinió del PPC
Publicitat

Opinió

Minut a Minut